Aerul Conditionat – un bine necesar

Ce este AERUL CONDITIONAT ? Stim ca aerul conditionat iti da o senzatie de racoare. Dar aerul conditionat inseamna mai mult decat o senzatie de racire, inseamna mentinerea temperaturii si a umiditatii aerului, exact la nivelul potrivit confortului persoanelor aflate in interior, indiferent ca este vorba de o camera sau de o cladire. Deasemenea inseamna, circularea aerului si adaugarea umezelli daca este necesar sau cum se intampla pe timpul verii, trecerea aerului prin sistemul de racire absoarbe umezeala si condesul format, chiar si in cele mai calduroase si umede zile. De fapt putem spune ca AC inseamna crearea unui climat artificial confortabil. In acest articol vom vorbi doar depre racire.

In medii uscate, aerul poate fi racit cu usurinta. Racirea se poate face printr-un aparat care conduce aerul cald si uscat printr-o fibra umeda, in acest fel aerul este racit evaporand in acelasi timp si apa, creand confortul dorit.

Aerul conditionat poate fi folosit in mai multe scopuri pe langa creara confortului nostru. Multe industrii depind de acesta in mentinerea aerului curat, umed si la temperatura potrivita plantelor. De exemplu, fibrele textile precum lana sau bumbacul se vor largi sau micsora daca nivelul umiditatii din aer se schimba, provocand variatii in calitatea tesuturilor. Prea multa umezeala in aer chiar si pe varful degetelor unui angajat, poate coroda parti fine de metal sau componente precise. O temperatura gresita poate distruge un lot al unei culturi de antibiotic. O temperatura adecvata a aerului conditionat poate preveni un asemenea accident.